• Grail Quest tulee – oletko valmis?

Grail Quest tulee – oletko valmis?

E-urheilu kasvaa tällä hetkellä kaikilla mittareilla mitattuna. Lajin kiinnostavuus, seuraajien määrä, kilpailujen palkintorahat sekä mainostamiseen käytetyt eurot ovat kasvussa. E-urheilu paisuu maailmalla, mutta myös Suomessa.

Viimeistään elokuun lopulla suomalaiset havahtuivat lajiin, kun Jesse ”JerAx” Vainikka ja Topias ”Topson” Taavitsainen kuittasivat Dota 2 –pelin turnauksessa rapiat kaksi miljoonaa euroa mieheen.

E-urheilu on erityisen suosittua alle 30-vuotiaiden keskuudessa. Sponsor Insightin mukaan nuorten miesten keskuudessa e-urheilu on jääkiekon jälkeen toiseksi suosituin urheilun harrastamisen ja seuraamisen muoto. Pojat e-urheilevat tyttöjä ahkerammin, mutta tilanne on tasapainottumassa nopeasti. Voi olla, että lajin lyötävät tulevaisuudessa myös ikäihmiset.

Ollaanko Suomessa valmiita e-urheilun yleisötapahtumiin?

Ehkä. Vuosi takaperin järjestimme Turussa Grail Quest -pelitapahtuman. Tänä vuonna Grail Quest järjestetään Turussa Kupittaan palloiluhallissa 18.–20.10.2018. Grail Quest on tapahtuma, jossa kävijöillä on mahdollisuus kokea pelaamisen koko kirjo yhden viikonlopun aikana. Grail Questissa riittää tekemistä e-urheilun parissa laidasta laitaan. Pelifestareiden ohjelmassa on mukana muun muassa PC/konsoli-pelialue, uutuuspelien ja -teknologioiden esittelyjä, kilpailuja, messutoimintaa, lavaohjelmaa sekä esports-turnauksia. Olemme rakentaneet tapahtuman, joka sopii kaikille pelaamisesta ja pelialasta kiinnostuneille ikään tai sukupuoleen katsomatta.


Kalle Koskela

Toimitusjohtaja
Grail Group

Copyright Turku AMK  /  Tietosuojaseloste  /  Palvelun toteutus: JPmedia